Pannbiff med lök

4 portioner
6 ProPoints/port

400 g nötfärs, max 10%
4 msk ströbröd
1½ dl lättmjölk
1-1½ salt
1 ägg
1 krm peppar
2 msk finhackad och ev fräst lök
4-5 gula lökar
½ tsk salt
½-1 dl vatten

Blanda ströbröd och mjölk. Låt det svälla i 10 min. Lägg i färs och salt och  blanda väl. Rör sedan ner ägg, peppar och lök. Allt skall bara vara väl blandat, arbetas färsen för mycket blir den seg.
Forma färsen till 8 -10 biffar, 2-3 cm tjocka. Stek gärna lök och biffar var för sig, i varsin panna.
Skala och skiva löken. Stek den i lite fett i en stekpanna på ganska svag värme, under omröring tills den blivit gyllengul. Salta och späd med lite vatten. Låt den bli mjuk under lock.
Låt resten av  fettet bli ljusbrunt i  en annan stekpanna. Bryn biffarna så de får vacker färg, sänk sedan värmen och efterstek 3-4 min på varje sida. Lägg biffarna och lök på ett fat. Vispa ur pannan med lite varmt vatten till sky. Smaka av med soja och häll skyn på fatet.
Servera med kokt eller stekt potatis, inlagd gurka eller lingonsylt och kokta morötter.

Kommentarer

Populära inlägg