Nasi Goreng med mandlar
4 portioner
3 dl basmatiris
2 ägg
1 msk vatten
2 msk olja
400 g strimlad kycklingfilé
½ msk curry
2 hackade gula lökar
2 hackade vitlöksklyftor
2 tsk hackad, urkärnad chili
2 dl hackad mandel
2 msk ketchap manis eller annan söt soja
200 g haricots vertes
4 hackade salladslökar
Koka riset enligt anvsining på förpackningen. Vispa ihop ägg och vatten med en gaffel och stek det som en pannkaka ca 2 minuter tills äggen stannat. Vänd upp pannkakan på en kärbräda och hacka och skär i smala strimlor.
Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna eller wok. Stek kyckling och curry ca 3 min. Tillsätt lök, vitlök, chili, mandel, ketchap manis och haricorts vertes och rör om ordentligt.
Blanda ner ris och äggstgrimlor, toppa med salladslök.
Källa: Coops Mer smak nr 4 2011
3 dl basmatiris
2 ägg
1 msk vatten
2 msk olja
400 g strimlad kycklingfilé
½ msk curry
2 hackade gula lökar
2 hackade vitlöksklyftor
2 tsk hackad, urkärnad chili
2 dl hackad mandel
2 msk ketchap manis eller annan söt soja
200 g haricots vertes
4 hackade salladslökar
Koka riset enligt anvsining på förpackningen. Vispa ihop ägg och vatten med en gaffel och stek det som en pannkaka ca 2 minuter tills äggen stannat. Vänd upp pannkakan på en kärbräda och hacka och skär i smala strimlor.
Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna eller wok. Stek kyckling och curry ca 3 min. Tillsätt lök, vitlök, chili, mandel, ketchap manis och haricorts vertes och rör om ordentligt.
Blanda ner ris och äggstgrimlor, toppa med salladslök.
Källa: Coops Mer smak nr 4 2011
Kommentarer
Skicka en kommentar