Marinerad Thaikyckling
4 port
6 ProPoints/port
Marinad
2 msk ingefära, pulver
4 msk Chilisås
2-3 krossade vitlöksklyftor
4 kycklingfileér
1 tsk olja
1 stor finhackad gul lök
3 små paprikor i olika färger
1 burk lätt kokosmjölk
1 tärning av kycklingbuljong
Skär kycklingen i bitar, låt ligga svalt i marinaden i minst en timme, gärna längre.
Bryn löken i olja i stor teflonpanna eller wok så den blir mjuk, men inte får för mycker färg. Bryn kycklingen. Häll över kokosmjölken, lägg i buljongtärningen och låt koka på svag värme tills kycklingen är nästan klar.
Lägg i paprikan och låt koka i ytterligare ca 5 min till den är mjuk.
Smaka av såsen med mer kryddor vid behov.
Severa med ris och sallad.
Källa: Familjekokboken (Viktväktarna)
6 ProPoints/port
Marinad
2 msk ingefära, pulver
4 msk Chilisås
2-3 krossade vitlöksklyftor
4 kycklingfileér
1 tsk olja
1 stor finhackad gul lök
3 små paprikor i olika färger
1 burk lätt kokosmjölk
1 tärning av kycklingbuljong
Skär kycklingen i bitar, låt ligga svalt i marinaden i minst en timme, gärna längre.
Bryn löken i olja i stor teflonpanna eller wok så den blir mjuk, men inte får för mycker färg. Bryn kycklingen. Häll över kokosmjölken, lägg i buljongtärningen och låt koka på svag värme tills kycklingen är nästan klar.
Lägg i paprikan och låt koka i ytterligare ca 5 min till den är mjuk.
Smaka av såsen med mer kryddor vid behov.
Severa med ris och sallad.
Källa: Familjekokboken (Viktväktarna)
Kommentarer
Skicka en kommentar